Почти всеки иска да изглежда по-млад.  Независимо колко скъпи кремове

...
Почти всеки иска да изглежда по-млад.  Независимо колко скъпи кремове
Коментари Харесай

7-те неща, които ни състаряват освен годините

Почти всеки желае да наподобява по-млад.  Независимо какъв брой скъпи кремове и лосиони употребяваме, не можем да върнем времето обратно, не можем да заблудим огледалото и не разполагаме с магическа пръчица, която да заличи всичките ни бръчки и недостатъци, които вървят с възрастта.

Тези 7 нездравословни навика ни състаряват доста повече, в сравнение с годините:

1. Ако употребяваме сламка всеки ден.

Всеизвестен факт е, че сламките са нездравословни за околната среда, само че освен това – те са нездравословни и за нашата кожа. Честото потребление на сламка образува линийки и бръчици над горната ни джука, което ни кара да изглеждаме по-възрастни.

2. Ако прекаляваме със сладкото.

Сладкиши, пастички, торти! Всички ги обичаме. Само че с изключение на нездравословните калории и непотребните килограми, се снабдявам и с няколко годинки от горната страна по тип. Огромни количества въглехидрати, качването на килограмите, неприятната джука хигиена -  всичко това ни прави да изглеждаме изтощени и подпухнали.

3. Ако не се наспиваме.

Сънят е здраве. Ако сънят ни е разтревожен, вреден и непълен, то нищо чудно, че не харесваме отражението в огледалото. Най-добрата дълготрайност за нощен сън съгласно учените е 7 часа.

4. Ако не носим слънчеви очила.

Слънчевите очила са освен прелестен фешън аксесоар. Те са защитно средство против нездравословните лъчи на слънцето, само че също и страж на нашата кожа. Питате се по какъв начин? Просто – когато не носим слънчеви очила, ние инстинктивно присвиваме очи, с цел да се предпазим от ярката слънчева светлина, което води до формиране на бръчки.

5. Ако се претрупваме.

Майка на цялостен работен ден, само че и работа за компания от у дома, само че и стопанка, само че и готвач. Е, няма по какъв начин всичко едновременно. Ако сме си предизвикали сходно стресиращо всекидневие, би трябвало да знаем, че дружно с него върви и преждевременното състаряване.

6. Ако не обръщаме внимание на психическото си положение.

Според проучванията депресията е най-големият ни зложелател в сянка. Тя идва изведнъж и от време на време дълго време се прикрива зад неприятно въодушевление и отмалялост, до момента в който ситуацията не стане съществено. Затова би трябвало да си обръщаме внимание на психическото здраве.

7. Ако не се движим задоволително.

Трябва да вършим извършения, да намираме време да излизаме на открито, да караме колело, да тичаме, да плуваме. Активността ни прави живи и ни дава сила - поддържа и тялото, и мозъка ни будни и свежи.

Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР